2021-06-29 11:21:20• hírek • MTI

Forsberg harcra kész, az ukránok bizonyítanának

Forsberg harcra kész fotó: twitter.com/euro2020
Forsberg harcra kész fotó: twitter.com/euro2020

A csoportját meglepetésre megnyerő svéd labdarúgó-válogatott várja esélyesként az Ukrajna elleni keddi nyolcaddöntőt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

 A skandináv együttes a spanyolok elleni első meccsen még keveset mutatott, mindössze 15 százalékban birtokolta a labdát. Az akkor kiizzadt döntetlen viszont akkora lökést adott a csapatnak, hogy a folytatásban a szlovák és a lengyel együttest is legyőzte, s mindezért "jutalmul" azzal az ukrán gárdával vívhatja nyolcaddöntőjét, mely kifejezetten visszafogott játékkal, nem kis részben a szerencsének köszönhetően, csoportharmadikként került be a legjobb 16 közé.
    
A glasgow-i találkozón így egyértelműen a svédek lesznek az esélyesek, különösen úgy, hogy a csapat gólfelelőse, a három találatnál járó Emil Forsberg is hadra fogható lesz kedden. "Jól vagyok, ma már teljes értékű edzésmunkát végeztem" - nyilatkozta vasárnap este Forsberg, aki a lengyelek elleni mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést és szombaton kihagyta a válogatott edzését.
 


    
Janne Andersson szövetségi kapitánynak sérülések így nem nehezítik a dolgát, gondot egyedül a csatársor összeállítása okozhat számára, mivel döntenie kell, hogy az Alexander Isak, Robin Quaison, Marcus Berg hármas tagjai közül kiket játszat, ráadásul a lengyelek elleni győztes gólt szerző Viktor Claesson és az ugyanazon a meccsen két gólpasszal beszálló Dejan Kulusevski is játékra "jelentkezik".
    
Andrij Sevcsenko ukrán válogatottja a hollandok elleni nyitómeccsen (2-3) időnként megvillant, a folytatásban viszont visszafogottan futballozott, s Észak-Macedóniát csupán 2-1-re tudta legyűrni, míg Ausztriától 1-0-ra kikapott. "Európa-bajnokságon története során először jutott tovább a csoportból Ukrajna válogatottja a kieséses szakaszba. Úgy tűnik, a futball visszafizeti adósságát, amiért korábban mindig igazságtalan volt velünk" - lelkesítette az együttest és az országot Volodimir Zelenszkij államfő. - "A fiaink kaptak egy esélyt, hogy bizonyítsák, eddig csak bemelegítettünk a tornán. Hiszünk Ukrajnában!"
    
A svéd-ukrán összecsapás győztese a negyeddöntőben az Anglia-Németország párharc továbbjutójával csap majd össze.

Svédország - Ukrajna 22.00
    
Várható kezdőcsapatok:
Svédország:
 Olsen - Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson - S. Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg - Isak, Quaison
Ukrajna: Buskan - Karavajev, Zabarni, Matvijenko, Mikolenko - Malinovszki, Szidorcsuk, Zincsenko - Jarmolenko, Jaremcsuk, Cigankov

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: